Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élő kutya egy illegális dögkútban

Élő kutya egy illegális dögkútban Kéty község - Tolna megye

2006. március 20-án délelőtt 10.00 órakor a rendőrség értesítette az alapítványunkat arról, hogy Kéty község határában egy fedett dögkútban élő kutyát találtak. Az alapítvány munkatársai a kétyi körzeti megbízottal együtt mentek ki a dögkúthoz. A kút fedelét felemelve saját szemünkkel is meggyőződhettünk arról, hogy a 3 méter mély kútban a bomlásnak indult sertés és más állati tetemek között egy lesoványodott, legyengült kutya várta a halált. Az alapítványunk férfi tagja 2 db póráz segítségével óvatosan lemászott a kútba, ahol a meggyötört kutya barátságosan és örömmel fogadta. Az önkéntes a közepes méretű kutyát a feje fölé emelte, majd a kút mellett tartózkodó rendőr kiemelte az állatot. A kutya nyakán hosszú bálamadzag volt, melyet még a helyszínen eltávolítottunk róla. A kutyust a Szekszárdi Állatmenhelyre szállítottuk, ahol kapott vizet és élelmet, majd egy állatorvos alaposan megvizsgálta. Az állatorvos megállapította, hogy a kutyát sürgősen meg kell műteni, a jobb szemét el kell távolítani. A szemén egy korábbi sérülés miatt olyan gennyes góc alakult ki, mely a kutya halálát is okozhatta volna, amennyiben nem végzik el a szükséges műtétet. A kutyus elviselhetetlenül büdös és koszos volt, így alaposan megfürdettük, bundáját rendbe tettük, megszárítottuk.

A kutya szemét 2 nappal később megműtötték. Klaudia állapota javul, de már soha semmi nem lesz olyan, mint régen, hiszen 1 szemmel kell majd élnie. A kutyust Klaudia napon találtuk, így ezt a nevet kapta. Klaudia még nincs két éves, ennek ellenére rövid élete alatt iszonyú szenvedéseken ment keresztül. Az állatmenhelyen gondját viseljük, ha felépül olyan megértő gazdit keresünk neki, aki gondoskodásával képes lesz vele elfeledtetni az átélt borzalmakat.

Jelentkezett egy komoly szándékú érdeklődő, aki türelemmel várja a rendőrségi vizsgálat lezárását, hogy örökbe fogadhassa Klaudiát.

A rendőrség állatkínzás vétség alapos gyanúja miatt eljárást indított a kutya elhagyása és bántalmazása miatt. Az ismeretlen elkövető két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bfkglh

(axgbcth, 2013.01.19 17:08)

Iszonyú hogy egyes emberek mikre képesek...:(

 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 155068
Hónap: 1902
Nap: 85