Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét élő kutya egy dögkútban

Bogyiszló - Tolna megye

A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány 2006. április 3-án a kora esti órákban telefonon értesítést kapott egy bogyiszlói lakostól, miszerint a helyi dögkútban egy élő kutyát talált egy idős férfi. A bejelentő értesítette a rendőrséget. A tolnai rendőrőrs munkatársa és a szemtanú elkísérték az alapítvány tagjait a község határában lévő kibetonozott, zárt dögkúthoz. A kút tetejét csörlővel lehetett csak felnyitni. A bűzlő és bomló kacsa, liba és más állati hullák tetején remegett egy kiskutya a sötétben. Az alapítvány férfi tagja lemászott a 4 méter mély dögkútba. Az állatvédő ismét tanúbizonyságot tett ügyességéről és elszántságáról, ugyanis két héttel ezelőtt szintén egy mély dögkútból kellett kimentenie egy rossz állapotban lévő kutyát. Az állatmentő a hullák tetején egyensúlyozva óvatosan megfogta a kiskutyát, majd felnyújtotta egyik állatvédő társának. A kutyus gyors külső vizsgálat után egy biztonságos szállítódobozba került. A kiskutyán külső sérülés nyoma nem volt, az állatvédők a szekszárdi állatmenhelyre szállították, ahol puha fekhelyet, friss vizet és élelmet kapott. A 2 év körüli fekete-barna terrier keverék kislány a Janka nevet kapta János nevű megmentője után. Janka hosszú ideig remegett a félelemtől, de a vele történt szörnyűségek ellenére óvatosan barátkozott az állatvédőkkel.

Két hét alatt két élő kutyát vetettek dögkútba. Klaudia a korábbi kétyi áldozat, már jobban érzi magát, jó étvágya van, kezdi egy szemmel is elfogadni az életet.

A szekszárdi állatvédők feljelentést tesznek állatkínzás vétség alapos gyanúja miatt, továbbá írásban fogják felhívni az illetékes hatóságok figyelmét a számtalan helyen még működő dögkutak veszélyeire. Az ismeretlen elkövető két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tata radnóty u. 28

(gyüre gergő, 2014.02.16 09:44)

HULYÉK

 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 169715
Hónap: 2153
Nap: 84