Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1 hónap leforgása alatt a harmadik élő kutyát találták illegális dögkútban

Máza - Baranya megye

2006. április 18-án a déli órákban értesítette a Baranya Természeti Értékeiért Alapítvány munkatársa a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítványt arról, hogy Máza község határában egy élő kutyát találtak egy 7 méter mély dögkútban. A természetvédő önkéntes értesítette a tűzoltókat, akik hosszú létrájukat leengedték a kút aljára. A mélyben egy sérült fekete kiskutya remegett madzaggal a nyakán. Az állatvédő alapítvány munkatársa lemászott a bomló tetemek közé, majd óvatosan megfogta és elhelyezte a reszkető kutyust a tűzoltók által leengedett kosárban. A tűzoltók felhúzták a kutyust, és felsegítették az állatvédőt. A természetvédők és tűzoltók önzetlen segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az állatmentés.

A kiskutya fején gennyes, véres sérülés volt, így az állatvédők azonnal a szekszárdi állatklinikára szállították. A kutyus sebeit kitisztították, több helyen összevarrták. Az 1 év körüli fekete tacskó keverék fiú a Rudi nevet kapta. Rudi jelenleg az állatklinikán van, néhány nap múlva a szekszárdi állatmenhelyre kerül.

Alig 1 hónap alatt három élő kutyát vetettek dögkútba. Klaudia a korábbi kétyi áldozat, már jobban érzi magát, hamarosan gazdihoz fog kerülni. A második kutyus, Janka még megfigyelés alatt áll, jó étvágya van, és kedvesen barátkozik.

A szekszárdi állatvédők feljelentést tesznek állatkínzás vétség alapos gyanúja miatt. Az ismeretlen elkövető két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.

Az országban működő illegális dögkutak folyamatosan veszélyt jelentenek emberre és állatra egyaránt. A vonatkozó rendelkezések szerint az állati hulladéktemetőket 2005. december 31.-ig fel kellett volna számolni. Az önkormányzatok és illetékes hatóságok a pénzhiányra hivatkozva nem tesznek semmit.

A Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány cselekvésre fogja felszólítani az illetékes minisztériumokat, ha szükséges kampányt fog indítani az illegálisan működő állati hulladéktemetők bezárása érdekében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképArchívum

Naptár
<< Október / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 183741
Hónap: 943
Nap: 32